Echografie

Met echografie brengen we de binnenkant van een dier in beeld en kunnen we onder andere de lever, nieren, milt, gal en blaas zien. Dit gebeurt door middel van geluidsgolven. Een echo doet geen pijn. Een dier dat voor echo gaat moet wel een tijdje op zijn rug liggen. Wij hebben speciale kussens die lekker zacht aanvoelen waar uw dier lekker op ligt. Als er afwijkingen zichtbaar zijn aan een van de organen dan kunnen wij deze, door middel van een dunne naald, aanprikken en de cellen opsturen naar ons laboratorium voor onderzoek.

Een dier dat voor een echo van de buik komt, moet nuchter zijn dit houdt in dat hij of zij minstens 8uur voor de echo niet heeft gegeten, drinken mag wel gewoon. In sommige gevallen dient een dier met een volle blaas te komen, dit houdt in dat een dier 6uur voor het maken van de echo niet meer mag plassen.

Naast afwijkingen in de buik kunnen wij ook dracht vaststellen met behulp van de echo. De echobeelden van de dracht kunnen wij naar u mailen of op een meegebrachte USB-stick zetten zodat u thuis nog kunt nagenieten van het goede nieuws!
Behalve echo’s van de buik kunnen we ook echo’s laten maken van het hart. Hiervoor huren wij een keer maand een specialist in die bij ons op locatie hart echo’s maakt.