Senioren Consult

Naarmate katten ouder worden neemt het risico op gezondheidsproblemen toe en kan uw oudere kat hier ongemerkt last van krijgen. Het liefst willen we deze problemen in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekken en behandelen. Hoe eerder we een behandeling starten, hoe meer kans uw kat heeft op een fijne oude dag. Heeft u een kat en is deze ouder dan 10 jaar en op het oog gezond? Dan kunt u bij Dierenkliniek Capelle terecht voor een seniorenconsult.

Het seniorenconsult bestaat uit verschillende onderdelen. U komt binnen bij 1 van onze paraveterinairen die een vragenlijst met u zal doornemen, uw kat wegen, een bloeddrukmeting zal uitvoeren en bloed zal afnemen voor bloedonderzoek. Indien u urine heeft kunnen opgevangen zal zij een urine onderzoek doen. De dierenarts zal hierna een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren bij uw kat, de vragenlijst en de uitslagen van de bloeddrukmeting, urine en het bloedonderzoek met u bespreken. Is het u niet gelukt om urine mee te nemen? Dan zal de arts de blaas, mits goed gevuld, aanprikken zodat we alsnog het urine onderzoek kunnen uitvoeren.

Alle uitslagen samen geven ons inzicht in de gezondheid van uw kat en kunnen onderliggende problemen aan bijvoorbeeld lever, nieren, alvleesklier en schildklier blootleggen. Deze kunnen dan direct aangepakt worden. Deze onderzoeken bieden wij tijdens een seniorencheck aan tegen een gereduceerd tarief. U kunt de afspraak voor een seniorencheck telefonisch, via whatsapp of via de mail maken.

Denkt u eraan om uw afspraken tijdig te verplaatsen of te annuleren? Dit moet minimaal 24 uur van te voren. Bent u te laat met verplaatsen/annuleren of vergeet u de afspraak? Wij zijn dan genoodzaakt om een absentieconsult van €47,80 te rekenen.