Vaccineren en chippen

U kunt bij ons terecht voor het vaccineren of chippen van uw hond, kat en konijn. Wij houden hiervoor het landelijke vaccinatieschema aan. Ook kunt u bij ons terecht voor vaccinaties die verplicht zijn in een pension of kennel en voor de vaccinatie die nodig is voor het buitenland. De vaccinaties voor pension, kennel en buitenland moeten meestal 3 weken van te voren zijn gegeven. Als u met uw hond of kat de grens over wilt is het verstandig om ruim van te voren goed te kijken naar de invoereisen van het land waar u naartoe gaat en de landen waar u doorheen reist. Soms zijn er aanvullende maatregelen vereist zoals een bloedonderzoek, kan er in een land sprake zijn van een muilkorfplicht of is een bepaald ras niet welkom.

Voor het chippen en het aanmaken van een EU dierenpaspoort voor honden is er sinds november 2021 een UBN nodig. Dit nummer dient u als eigenaar zelf aan te vragen bij de RVO. Zonder UBN mogen wij uw hond NIET chippen, registreren of een EU paspoort voor uw hond aanmaken.

Denkt u eraan om uw afspraken tijdig te verplaatsen of te annuleren? Dit moet minimaal 24 uur van te voren. Bent u te laat met verplaatsen/annuleren of vergeet u de afspraak? Wij zijn dan genoodzaakt om een absentieconsult van €47,80 te rekenen.